Loading...
Loading...
Loading...
logo_argilla_argentona.jpg

Argillà Argentona

A: Fires Monogràfiques d'Artesania , Oficis artesans , Ceràmica , Lloc on es fa , Barcelona , Maresme

 

Un any més celebrant la ceràmica a la Fira Argillà d’Argentona
Torna la fira de referència de la ceràmica a Catalunya, el cap de setmana del 7 al 9 de juliol, reprenent la seva localització original al centre de la vila.
 
L’edició d’enguany d’Argillà estarà protagonitzada per activitats de tot tipus i per paradistes que mostraran al públic els seus productes ceràmics originals i de qualitat. Seran un total de 60 ceramistes, procedents majoritàriament de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, però també hi haurà representants d’arreu del món: França, Itàlia, Alemanya, Polònia, Sèrbia, República Txeca, Eslovènia i Marroc. 

Enguany la Fira Argillà s’obrirà al públic el divendres 7 de juliol a les 17h i s’allargarà fins a les 22h. 
Dissabte 8 i diumenge 9 l’horari serà de 10h a 14 i de 17h a 22h.

Després de l’absolut èxit de participació l’any passat, en què es va reprendre la normalitat, la fira retorna al seu format original, als carrers del centre de la vila. Les parades estaran situades a l’avinguda Puig i Cadafalch, c. Gran, C. Torras i Bages i la resta d’activitats tindran lloc a la plaça de Vendre i la plaça de l’Església.

Tres dies d’activitats amb la ceràmica de protagonista
Cada dia tindran lloc a la plaça de Vendre activitats per a tots els públics, incloses demostracions de terrissa tradicional al torn i tallers de torn per als més petits. Els adults també podran gaudir de la ceràmica participant al taller de ceràmica rakú que es farà dissabte al vespre. 
 
Com a novetat, aquesta edició es podrà veure una acció artística a càrrec de Daniel Caselles a la plaça de l’Església. Divendres a les 18h i dissabte i diumenge a partir de les 11h, l’artista farà una demostració de la tècnica d’ordir el fang a partir de la confecció d’una peça ceràmica de gran volum. 
 
Al Centre Parroquial, dissabte i diumenge a les 16h es farà la projecció d’una mostra de cinema el en el marc de la 18a edició de Cineràmica que organitza Argillà.
 
I per sumar-se a celebrar la ceràmica, el Museu del càntir d’Argentona organitza visites guiades especials, tant a la col·lecció permanent com a l’exposició temàtica que s’inaugura enguany Transversalitats en ceràmica contemporània II.
 
La fira es clourà, com és habitual, el diumenge al vespre amb la tradicional trepitjada de fang, a la plaça de Vendre.

Ceràmica contemporània a l’exposició de María Oriza
Cada any, el Museu del Càntir acull una exposició temporal especial que s’inaugura en el context de la fira. Aquesta edició s’obre al públic divendres la mostra La certeza oculta de María Oriza Pérez.
 
L’artista, nascuda i resident a Madrid, és una de les ceramistes contemporànies més originals de l’estat espanyol i amb una tècnica molt refinada. Amb una trajectòria artística que s’inicia als anys 90, ha experimentat amb diversos materials fins trobar aquell que més s’adapta al seu estil experimental i ple de personalitat: la ceràmica.
 
A l’exposició La certeza oculta, escultura i dibuix es parlen i així Oriza crea un llenguatge propi, en que la fluïdesa de la forma construeix nous significats. Les línies, xarxes i elements reiterats a la superfície no només accentuen la seva forma, li donen un nou sentit.
 
L’exposició Certeza oculta de María Oriza, s’inaugura al Museu del Càntir divendres 7 de juliol a les 18h.
 
La pròpia artista serà present a la inauguració i es farà càrrec de la visita guiada a l’exposició el dissabte a les 13h. També serà present al Cineràmica per participar en el col·loqui de la sessió de cinema dedicada a la seva obra. L’exposició es podrà seguir visitant al Museu del Càntir fins el mes de setembre.

Presentació del càntir de l’any dimarts 20 de juny, amb Nani Marquina
Aquest 2023 és obra de la dissenyadora de renom Nani Marquina, qui farà la presentació del càntir al públic en una roda de premsa el dimarts 20 de juny a les 11h al Museu del Càntir d’Argentona. Com cada any, es podrà adquirir el càntir d’autor, en edició limitada. La venda s’iniciarà, en el mateix horari de la Fira, al Museu del Càntir i també a la parada de la plaça de l’Església.

Web per consultar tota la informació de la fira: www.argilla.cat


DATES D’INSCRIPCIÓ: 1 DE GENER A 31 DE MARÇ

De l’1 de gener i fins el 31 de març del 2023, obert el període de sol·licituds per a noves participacions a Argillà Argentona 2023 – Fira Internacional de Ceràmica.

El Museu del Càntir i l’Ajuntament d’Argentona es disposen a celebrar els dies 7, 8 i 9 del proper juliol una nova edició d’ARGILLÀ ARGENTONA – FIRA INTERNACIONAL DE CERÀMICA.
La fira d’Argentona està agermanada amb les altres fires “Argillà” que es fan a Aubagne (França) i a Faenza (Itàlia), pel que els participants en aquestes dues fires tenen prioritat per a participar a la fira d’Argentona.

L’horari de la fira serà divendres de 17 h a 22 h i dissabte i diumenge de 10 h a 22 h  (amb pausa de 14 h a 17 h), pels carrers centrals de la vila, amb demostracions de terrissa tradicional, tallers de torn i de rakú, mostra de cinema sobre ceràmica, exposicions de ceràmica contemporània, trepitjada de fang i altres.

Al lloc web: www.argilla.cat, s’hi troben representats els expositors que assisteixen anualment a la fira, i que vulguin formar part de la web Argillà Argentona, amb la seva obra, així com vídeos on es mostren diferents aspectes de l’ofici de ceramista, com una cuita amb la tècnica del rakú, o demostracions de terrissa tradicional, una visita virtual al museu i d’altres activitats que any darrere any hi anirem afegint.

Els preus de la fira són:

- parada de 3,5 x 2 m =     100 Euros + 20,43 € (taxa municipal d’ocupació de via pública)

- parada de 7,0 x 2 m =     200 Euros + 40,86 € (taxa municipal d’ocupació de via pública)

El preu de la fira inclou:

1 ó 2 carpes (segons opció escollida) + 1 ó 2 taules de 1,85 x 0,77 m. + 1 reixa per cada parada de 3,5 m (2 reixes a les parades de 7 m), segons la demanda de cada participant.

El preu inclou llum a la carpa però NO inclou la connexió elèctrica, que es poden contractar a part x 25 € només en cas que es portin peces electrificades.

Qui ho desitgi pot portar la seva pròpia carpa o estructura de parada, dins l’espai contractat (màxim 2 metres de fondària).

Allotjament: Cada participant ha de resoldre l’allotjament pel seu compte, si bé hi ha la possibilitat d’allotjar-se a preu econòmic en cases particulars d’Argentona o gratuïtament a l’espai d’acampada habilitat expresament per l’organització, amb dutxes i lavabos. S’enviarà als inscrits un llistat d’hotels i altres allotjaments que han pactat un preu especial per als participants a la fira.

Dinar: L’organització disposarà un menjador amb dinar per als participants a un preu econòmic.

Procediment d’inscripció i pagament:

- Els nous ceramistes i terrissers que hi vulguin prendre part han d’adreçar al Museu del Càntir, un formulari d’inscripció mitjançant el següent link (clica aquest link), 6 imatges de la seva obra, 1 imatge del lloc de venda i el CV professional, entre l’1 DE GENER i el 31 DE MARÇ 2023.

- Les sol·licituds seran avaluades per la comissió organitzadora de la fira. Es notificarà per correu electrònic l’acceptació o no de les sol·licituds presentades.

- El pagament es farà a partir de que rebeu el document de liquidació (en cas que la vostra sol·licitud hagi estat acceptada) i en cap cas més tard del 30 de maig. Els participants que no hagin fet efectiu el pagament en aquesta data quedaran descartats per aquesta edició.