Loading...
Loading...
Loading...
fondo-blanco_A4_1x1_(1).jpg

Premis Nacionals d'Artesania de la Generalitat de Catalunya

A: Premis , Institucions

Us recordem que encara està oberta la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania 2023 que atorga anualment la Generalitat de Catalunya. Fins el 28 de setembre els artesans, artesanes i empreses artesanes poden presentar les seves candidatures per optar als guardons amb els quals el Govern reconeix les persones i empreses artesanes que s’han distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana.

Amb aquests guardons, la Generalitat vol correspondre la vàlua i transcendència que té l'artesania en la societat catalana i contribuir a donar el màxim relleu i visibilitat a les persones que hagin excel·lit en la seva obra i trajectòria i que hagin aportat elements d'innovació i prestigi al sector.

Es convoquen cinc categories de premis:
 
Premi Nacional d'Artesania. Premia el global de la trajectòria empresarial d'una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. Amb aquest guardó es vol impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d'un guardó d'excel·lència. El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros.
 
Premi Emprèn. Premia els projectes vinculats a l'artesania que responguin a una trajectòria empresarial d’èxit combinada amb la sostenibilitat i una visió contemporània de l’artesania. El guardó està dotat amb 2.500 euros.
 
Premi al Talent Jove. Premia els estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables i lligats a la recerca i la sostenibilitat de les escoles d'arts plàstiques i disseny de Catalunya. El CCAM dota aquest guardó amb 500 euros i ofereix un servei d'acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador. 
 
Premi Prestigia. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca vinculada amb l'excel·lència i amb la sostenibilitat hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l'artesania en la societat.
 
Premi Restaura. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que hagin realitzat la millor recuperació d'elements patrimonials mitjançant l'aplicació d'oficis artesans.

Presentar la candidatura