Loading...
Loading...
Loading...
logo_atagvia_v2.jpg

Fira de Reis de la Gran Via de Barcelona

A: Oficis artesans , Multisectorial , Lloc on es fa , Barcelona , Barcelonès

Vols participar a la Fira de Reis d'Artesans de la Gran Via de Barcelona? Per fer la sol·licitud envia a atagvia@yahoo.es el teu dossier en un sol pdf amb la informació que detallem a la publicació. El termini de recepció de sol·licituds pel Sector Artesans és fins el 3 de setembre del 2023. Si tens dubtes pots escriure'ns al mail atagvia@yahoo.es

La Fira de Reis de la Gran Via rep aquest nom perquè té lloc en diversos trams de la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona. Anomenada també com a Fira de Reis, comença quan acaba la Fira de Santa Llúcia.

Celebrada per primera vegada l'any 1877, a les parades que va tenir aquesta primera edició de la fira, únicament venien joguines o caramels, convertint-se així en un dels pocs llocs de Barcelona, juntament amb tendes de joguines especialitzades, on aquella època podia trobar-se una gran varietat de joguines.

Actualment aquesta situació ha canviat una miqueta però segueix sent un lloc ideal perquè els nens acabin d'ultimar la seva llista de Reis. Unes 300 parades instal·lades entre els carrers de Muntaner i Calàbria, distribuïdes per sectors i en dues fileres. És una gran exposició de productes de bijuteria, decoració, roba i ceràmica, i també s’hi venen llaminadures, joguines i tota mena d’objectes de regal. I la nit de Reis allarga l’horari fins ben entrada la matinada. El sector artesà està ubicat entre els carrers Rocafort i Calabria, on podem trobar només producte artesà corresponent als oficis reconeguts per Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.