Loading...
Loading...
Loading...
fira_del_tap_i_el_suro.jpg

Fira del Tap i el Suro

A: Fires Monogràfiques d'Artesania , Lloc on es fa , Girona , Gironès , Oficis artesans , Suro

QUÈ ÉS?

La Fira del Tap i el Suro és un esdeveniment temàtic i sectorial que durant un cap de setmana posa de rellevància el món del suro, un producte natural molt arrelat a la majoria de municipis del voltant del massís de les Gavarres entre ells Cassà de la Selva.

A Cassà podreu descobrir on es fabriquen molts dels taps de suro que fan de guardians de les millors ampolles de vi i cava del món. Suro, indústria i gastronomia. Un circuit rodó que ens permet viatjar des de les Gavarres fins a les taules de qualsevol restaurant o casa del món.

Gaudiu de més de 40 activitats programades durant la Fira del Tap i el Suro! 

PER QUÈ A CASSÀ?

Cassà de la Selva és una vila situada entre el massís de les Gavarres i el pla de la Selva, marcada per la manufactura del suro, un element que ha conformat el paisatge, l’economia i les tradicions del poble i de tot el territori. Elsuro és un exemple de com la natura i les persones s’integren en un sistema que modela la vida, el paisatge i la cultura d’una forma sostenible i respectuosa. De com un producte tan senzill i útil pot crear ecosistemes propis; paisatges modificats i treballats per l’activitat humana i un mitjà de vida a generacions senceres. De com un territori pot crear i mantenir la seva identitat vinculada a una activitat industrial que ha generat cultura, música, gastronomia i tradicions pròpies i viscudes.

A Cassà, existeix un urbanisme peculiar associat a la indústria surera dels segle XVIII, XIX i XX, que creà una arquitectura excepcional amb clares influències modernistes. Entre els paisatges que podreu descobrir a Cassà fruit d’aquesta activitat surera destaquen els boscos de les Gavarres, dominats pels suros i amb presència de pins, roures, brolles i alzines. Aquest sector econòmic també va donar lloc a una cultura singular entre la qual destaca especialment una important tradició musical, l’element d’oci per excel•lència dels tapers, que segueix ben viva a les nombroses cantades i concerts que es fan al municipi.

Tots aquestselements, conformen la cultura del suro al nostre territori, i per a posar-ho en valor, des de 2017 celebrem cada any la Fira del Tap i del Suro.

Seguiu-nos a FacebookTwitterInstagram o a través de l’etiqueta #FiradelTap.

T'ESPEREM A LA FIRA DEL TAP I EL SURO!