Loading...
Loading...
Loading...
baga_medieval_v2.jpg

Fira Bagà Medieval

A: Fires Monogràfiques d'Artesania , Oficis artesans , Multisectorial , Lloc on es fa , Barcelona , Berguedà

L’objectiu d’aquesta Fira medieval de Bagà és difondre la relació de la vila de Bagà amb l’Orde del Temple a Catalunya, amb un seguit d’activitats per a grans i petits, com per exemple:

  • Xocolatada popular
  • Jocs infantils
  • Lluites medievals
  • Concerts
  • Visites guiades pel nucli antic
  • Conferències
  • La desfilada templària i l’homenatge al darrer gran mestre de l’Orde del Temple.

Els propers 18 i 19 de juliol, Bagà reviurà el seu passat medieval amb la celebració de la 23a edició de les Festes de la Baronia de Pinós. Enguany aquest certamen posarà el seu focus en quatre àrees: les demostracions d’oficis tradicionals, posant un especial accent en l’ofici de la ceràmica;  els productes de la terra amb la Fira de Productors Agroalimentaris del Berguedà; l’Espai alquímia amb el racó de les herbes remeieres i finalment, la batalla medieval en viu i en directe.

Així doncs, en aquesta 23a edició de les Festes de la Baronia de Pinós, coneixereu la tradició dels oficis medievals. En especial, podreu gaudir d’un monogràfic sobre l’ofici de la ceràmica i la terrissa. Durant el qual, podreu veure com els mestres artesans mantenen aquest ofici amb l’essència de l’edat mitjana. A més, participaran en la instal·lació d’un forn de cocció de ceràmica i terrissa, on reproduiran tot el procés d’elaboració de les peces.

Altres aspectes destacats d’aquest certamen són els productes de la terra amb denominació d’origen del Berguedà. Ens referim a la Fira de Productors Agroalimentaris del Berguedà, on els productors i els productes agroalimentaris de qualitat són els protagonistes. Animeu-vos a apropar-vos a conèixer, degustar i comprar les seves exquisideses gastronòmiques.

Una de les novetats interessants d’enguany, serà el nou Espai Alquímia. Un racó dedicat a les plantes remeieres i medicinals. A través de sis parades, es representaran els processos de tot el món de la recol·lecció de les herbes remeieres. A més, podreu descobrir com s’elabora la cosmètica en alambic o la trementina, el xarop de pinya d’avet. Tot plegat, esdevindrà una autèntica ‘Apoteke’ de l’època.

Finalment, dissabte a la tarda i diumenge al matí, tot el nucli antic de la vila de Bagà acollirà les batalles medievals. Un espectacle en viu, protagonitzat per batalles de soldats i almogàvers que, a més, comptaran amb un campament permanent sota l’església a la vora del riu Bastareny. Dissabte a la nit, també podreu gaudir de música en directe i teatre, on no hi faltaran els trobadors.

Així doncs, veniu a Bagà, la Capital Medieval de Catalunya, a gaudir de la màgia i autenticitat de les Festes de la Baronia de Pinós. Us seduiran.

 Plaça Catalunya, 7 08695 Bagà
 Organitza: Ajuntament de Bagà