Catalunya acollirà l'Assemblea General i la Conferència internacional del WCC-Europe
- La candidatura de Catalunya per ser la seu d’aquesta cimera europea del sector de l’artesania ha sigut aprovada per unanimitat en l'assemblea del WCC-E que enguany s'està celebrant a Malta
- En aquest marc, el Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat ha estat escollit també nou membre de la Junta directiva d’aquesta institució que promou l’artesania arreu d’Europa i el món
Catalunya acollirà i organitzarà l’Assemblea General i la Conferència internacional del World Crafts Council – Europe ( WCC-E) el juny de 2024. El Consorci de Comerç, Artesania i Moda ( CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, va presentar ahir la candidatura de Catalunya per ser la seu d’aquesta cimera europea del sector de l’artesania en l'assemblea del WCC-E que enguany s'està celebrant a Malta, i ha sigut aprovada per unanimitat.
Actualment el WCC -E està integrada per 36 organitzacions de 23 països europeus diferents i és considerada una de les organitzacions més importants a nivell internacional pel fa a la promoció i suportde l’artesania.
Aquesta designació de Catalunya com a seu per acollir els dos esdeveniments “posa en valor el Pla d’Internacionalització d’Artesania que el Govern està impulsant per potenciar el prestigi i el reconeixement internacional del sector, per fer arribar la qualitat de l’artesania catalana arreu del món”, ha assenyalat la directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, que ha apuntat que el 2024 “serem l’epicentre de l’artesania, representants d’arreu d’Europa, de la trentena d’entitats que formen part del World Crafts Council, es donaran cita a Catalunya per assistir a la que serà la 16a edició de l’Assemblea, per abordar el futur i els reptes del sector artesanal”.
En el marc de la trobada anual que s’està celebrant a Malta, el Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat ha estat escollit també nou membre de la Junta directiva d’aquesta institució, “fet que significa estar dins de l'espai de decisió i estratègia del WCC-E i tenir capacitat per contribuir de forma directa en les actuacions que s’endeguin per enfortir el sector” ha ressaltat Russiñol.
Catalunya, a través del CCAM, és membre del World Crafts Council Europe (WCC-E), des de l’any 2018, i ha col·laborat activament en diferents programes de promoció i difusió de l’artesania europea: com els projectes Crafts Code i Crafting Europe, o els Dies Europeus de l’artesania.
En el marc del pla d’Internacionalització, l’àrea d’Artesania del CCAM organitza i col·labora en activitats de caire internacional, generant sinèrgies amb altres països i entitats internacionals, intercanviant coneixement i promovent relacions internacionals per crear oportunitats per l’artesania. Actualment també és membre de la Michelangelo Foundation. Ha portat l’exposició Neomàteria a Corea del Sud i ha impulsat la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania, que enguany arribarà a la seva cinquena edició. La primera edició de Biennal d’Artesania Contemporània Catalana dedicada al binomi Artesania-Art va participar a Homo Faber a Venècia i a Révélations a París, i actualment està en marxa la 2a edició de la Biennal amb l’exposició Visions of Catalonia. Designing Craft, que es pot veure al Centre d’Artesania Catalunya fins el proper mes d’octubre i que iniciarà la seva itinerància internacional aquest novembre a la Dubai Design Week 2023.