Loading...
Loading...
Loading...
Mostra_Instagram.jpg

Mostra on the Road a La Garriga

A: Institucions , Esdeveniments , Audiovisual

La Mostra on the Road, un esdeveniment organitzat per Artesania Catalunya-CCAM (Generalitat de Catalunya) que té per objectiu fer arribar la Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania, l’artesania i els seus audiovisuals al territori.

Data y hora: 19 d'abril a les 17:30
Lloc: Espai Can Luna de La Garriga
Organitza: EMAD La Garriga + Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya
Col·labora: Ajuntament de La Garriga + Maquis + La Filanda

CARTELLERA 

New Crafts Digital Revolution II - Change to live (2022) de Jordi Cussó | IED Barcelona. Durada: 3’00’’
Change to live és una aproximació subjectiva a la història de la humanitat on artesania i tecnologia coexisteixen per reflexionar sobre el nostre futur.
__________________________

L'ofici de resistir: Christina Abey (2021) de Marta López, Sara Borrella i Sarai Rua | La Directa. Durada: 6’15’’
Feminisme, empoderament, sostenibilitat i ofici en aquest reportatge de La Directa sobre la Christina Abey, una dona artesana fustera amb les idees molt clares.

Christina Abey es va enamorar de la fusta des de ben petita, quan el seu desig era construir una caseta en un arbre a la casa on vivia amb la família a Rupit (Catalunya). La seva condició de dona i jove no encaixava a l'imaginari popular del fuster, que se sol escriure i pensar sempre en masculí.

Des de sempre, la fusteria ha estat considerada un ofici exclusiu dels homes. Actualment, cada dia són més les dones que fan incursions en aquesta activitat creant noves oportunitats d'ocupació i tallant estereotips. Aquest capítol forma part de la websèrie “L'Ofici de Resistir” de La Directa.
_________________________

The Chair Maker: Lawrence Neal (2018) de Dunkan Parker. Durada: 14’02’’
De la mà del prestigiós festival anglès d’audiovisuals sobre artesania Real to Reel: The Craft Film Festival, ens va arribar el documental britànic The Chair Maker: Lawrence Neal, que explora el procés de creació del mestre artesà Lawrence Neal que fa més de mig segle que treballa a mà, cadires exquisides, i on s’explica a més, el seu llinatge històric i exposa l’amenaça existencial als artesans moderns.
__________________________

Mirades a través (2021) de Manuel Munguía | Eulàlia Oliver. Durada: 5’33’’
El director de cinema Manuel Munguía signa aquest audiovisual on les peces de la ceramista Eulàlia Oliver ens hipnotitzen.

El vídeo realitzat amb motiu de l'exposició "Mirades a través" d'Eulàlia Oliver és una síntesi del lema escollit per l'autora: "Tot es mou, tot canvia, res no és segur, tot penja d'un fil". La seqüència d'imatges recorre, amb sensibilitat, el llarg camí que va des de la idea fins a l'obra final exposada, a través del procés de creació, mostrant pinzellades del procés així com satisfaccions i frustracions inherents al treball creatiu.
__________________________

Incomoda't. Dialoga amb l'electrònica tèxtil (2022) d'Alberto Redondo | Artesania Catalunya. Durada: 10’00’’
Artesania Catalunya presenta INCOMODA'T, un audiovisual sobre la jornada organitzada dins el programa de TALENT JOVE.

Documental dels dies on els i les joves professionals han tocat, experimentat, explorat les fronteres disciplinàries per trobar un llenguatge comú entre l’artesania i la tecnologia. Les ponents del seminari han estat la investigadora Elisabeth Lorenzi Fernández i la dissenyadora de moda Júlia G Escribà.
__________________________

CRAFTS&MUSIC (2020), de Javier Balaguer amb la música de Neus Ferri. Durada: 4’15’’
En col·laboració amb Fundesarte - EOI, la Mostra recupera aquest projecte del director Javier Balaguer amb la música de Neus Ferri i el taller de ceràmica de l’artesà Juan Carlos Iniesta, conegut com a Domanises. En aquesta peça artesania, música i realització audiovisual s’uneixen en format de videoclip, per posar de relleu la connexió entre la música independent i l’artesania, dues disciplines de creació artística molt personal.
__________________________

Rutes Artesanes de Catalunya d’Artesania Catalunya - CCAM. Durada: 12’59’’

Aquesta ruta descobreix la riquesa i la bellesa artesanal de les comarques de Barcelona: els estampats de Premià, les puntes de coixí d’Arenys , l’artesania tèxtil de Terrassa, la ceràmica d'Esparreguera, les rajoles d'Esplugues i els càntirs d'Argentona. La ruta proposa visitar el Museu de l'Estampació de Premià de Mar, les escultures de l'icònic cementiri de Sinera i el Museu Marés de la Punta d’Arenys de Mar. A més, inclou la visita al Museu Tèxtil de Terrassa, contemplar les rajoles al Museu d’Esplugues a Can Tinturé i la Rajoleta, o la visita al Museu del Càntir d’Argentona.

Resseguireu les formes més espectaculars i us enlluernareu amb els colors més brillants de les comarques de Barcelona. Prepareu-vos per un bany d’alegria i vitalitat, amb teles estampades, blondes i brodats, ceràmiques de tons vius, terrisses, rajoles decorades i formes geomètriques al·lucinants.