Loading...
Loading...
Loading...
joan-farre_1_crop.jpg

Toca'm la fibra

A: Tallers artesans , Audiovisual , Institucions , Audiovisual

Procesos tècnics de la cistelleria aplicables a l’arquitectura de la mà del mestre artesà de cistelleria i premi nacional d’artesania Joan Farré, fundador de l’empresa Pont de Querós.

“Toca’m la Fibra” (Catalunya, 2021) d'Olga Segura

Artesania Catalunya presenta a la Mostra un curtmetratge documental de producció pròpia, dirigit per Olga Segura. Una peça que segueix de prop el seminari professional de tècniques de manipulació de fibres naturals trenables aplicades a la Bioconstrucció que va tenir lloc el passat mes de juliol a l’entorn natural de Folgueroles i on els participants van poder conèixer els materials i processos tècnics propis de la cistelleria aplicables a l’arquitectura de la mà del mestre artesà de cistelleria i premi nacional d’artesania Joan Farré, fundador de l’empresa Pont de Querós.

Joan Farré i Oliver (Folgueroles, 1957) és un mestre cisteller català, establert al seu poble natal. Autodidacta, el 2007 va rebre el diploma de mestre artesà. S'especialitza en l'ús del vímet i és conegut per la manera de renovar l'ofici tradicional en aplicacions artístiques contemporànies. A més del vímet mort també innova per l'ús de vímet viu en el disseny de parcs i jardins. El 1984 va començar un procés de revalorització dels materials i formes de cistelleria adaptant-los per a altres usos.

Toca'm la fibra

Artesania Catalunya va presentar a la III Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania un curtmetratge documental de producció pròpia, dirigit per Olga Segura. Una peça que segueix de prop el seminari professional de tècniques de manipulació de fibres naturals trenables aplicades a la Bioconstrucció i Arquitectura que va tenir lloc el mes de juliol de 2021 a l’entorn natural de Folgueroles. Els participants van poder conèixer els materials i processos tècnics propis de la cistelleria de la mà del mestre artesà de cistelleria i Premi Nacional d’Artesania Joan Farré, fundador de l’empresa Pont de Querós. Aquest seminari per a joves professionals forma part del programa #Talent_jove d’Artesania Catalunya.