Loading...
Loading...
Loading...
ArtesaniESS.jpg

ArtesaniESS

A: Institucions , Esdeveniments , Serveis

El Manel Diestre, president de la FAAOC, va participar a la taula rodona del passat dimecres, dia 19 d’abril, a 2/4 de 7 de la tarda, al Centre Cívic de Can Mas, al Parc 1r de maig de Ripollet.

La taula rodona va servir d’inspiració per les artesanes locals, i va comptar amb la presència d’en:

  • David Places, responsable de Cultura i Internacionalització d'Artesania Catalunya - CCAM de la Generalitat de Catalunya, que va parlar del què és i què no és artesania segons la normativa. Ens aterra la normativa on s'enmarca l'artesania a Catalunya i ens explica quina és la seva funció. Ens explica que va ser la primera competència delegada a les comunitats autònomes, i que a Catalunya penja del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. Perquè la voluntat és que l'artesania faci activitat econòmica a mig camí entre allò manual i allò industrial. Hi ha 160 oficis artesans reconeguts, i és aquest organisme qui atorga l'etiqueta de què és artesania. També organitzen exposicions, nacionals i internacionals, donen ajudes i promocionen, amb diner públic, tot el que té a veure amb l'artesania.
  • El Manel Diestre, que va explicar com ajudar en cas que tirin endavant una associació des de Ripollet i què fer si volen federar-se. Ens explica què fa la federació, com s'estructura i com funciona l'organització. Busquen prestigiar l'artesania i actualment estan treballant amb mercat internacional virtual que projectarà l'artesania catalana arreu.
  • L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, que va explicar de quina manera els hi pot donar suport. Ens expliquen què són i com funcionen, representant també el seu cercle de cultura, entenent-la com a eina de transformació social. 
  • La Iera, que van explicar la seva experiència. Són la síntesi pràctica del que s'ha explicat fins ara. Sí. Es pot viure de l'artesania.