Loading...
Loading...
Loading...
Aigua_a_l_ACC.jpg

Aigua

A: Associacions , Esdeveniments

Una exposició de Karina López Sitja a l’ACC Del 2 al 28 de juny de 2023

Sempre dic que em sento com una escultoraceramista de l'AIGUA, més que del FOC. El procés humit de la creació de les obres, el fang i l'aigua a les mans: Aquest és el meu moment! Després el foc acabarà aquest procés, jo ja no hi intervinc, soc aliena, aquest és el moment del foc mateix i les seves bogeries. La meva obra parla sobre aquest fluir, la fragilitat i la delicadesa dels moviments intuïtius, l'orgànic, l'aigua i l'aire. Sobre les ombres i els espais que es creen entre les formes. Som naturalesa viva, energia universal que tots compartim i ens connecta. El meu mode de treball és completament instintiu i espontani. Els nostres cossos van experimentant la vida, van enregistrant estructures, i també tenen accés, a través de la nostra memòria implícita, als records dels nostres avantpassats. En treballar així intuïtiu, deixant que el fang i l'energia flueixin, sense una intenció racional aparent, es posa al descobert la meva història, de manera simbòlica. Sento una gran admiració per la filosofia de l´estètica antiga japonesa, per l´espiritualitat del Budisme Zen, per la màgia de la Natura. Em fascina allò femení, allò delicat i subtil en totes les seves formes. Aquests conceptes són els que es reflecteixen gairebé sempre a les meves obres.

Karina López Sitjà és una ceramista-escultora, nascuda a Buenos Aires (Argentina), què viu i treballa a Barcelona. El seu treball parteix d'un procés creatiu, intuïtiu, lliure i espontani. Per a ella és important aquesta forma de treball, perquè en el moment de la creació, hi ha una consciència actuant, que expressa molt subtilment i comunica el que som avui, el que hem viscut, la nostra estructura i experiència i tot el que és queda plasmat a cada obra.

Així és com el seu treball reflecteix conceptes de la seva cerca dins del budisme zen i de l'estètica oriental, especialment de la japonesa. Expressen fluïdesa, moviment intuïtiu del vent i de l'aigua, fragilitat i delicadesa. Prefereix treballar amb materials nobles com l'argila, la porcellana, el ferro o la pedra, pel seu profund vincle i amor per la natura. Les seves obres són delicades i a la vegada desprenen molta força.

Glòria Ferrer, comissària de l’exposició

Inauguració:
Divendres, 2 de juny a les 19:30h
A l’Associació Ceramistes de Catalunya
A cura de: Glòria Ferrer
Organitza: Vocalia d’Art Ceràmic Contemporani de l’ACC